informacje dla rodziców - Jadłospis |
09.04.-22.04.2024 rok
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
ALERGENY |
|
WTOREK 09.04. |
mleko, rogalik z masłem i kremem orzechowym, jabłko |
Zupa: pomidorowa z makaronem II danie: kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria, kompot |
sok Kubuś, herbatniki |
Zawiera alergen: 1,2,3,5,6,7,17 |
ŚRODA 10.04. |
herbata miętowa, chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, sałata, rzodkiewka musli na mleku |
Zupa: barszcz ukraiński II danie: pierogi ruskie ze śmietaną, kompot banan |
budyń, ciasteczko |
Zawiera alergen: 1,2,3,4,7,17 |
CZWARTEK 11.04. |
herbata z miodem i cytryną , bułka grahamka, polędwica sopocka, pomidor zupa mleczna z makaronem literki |
Zupa: jarzynowa II danie: pulpet w sosie , kasza kus-kus, ogórek konserwowy
|
kolorowy talerz owocowy; truskawki, borówki, winogron, ananas, granat |
Zawiera alergen: 1,2,4,6,7,8,17 |
PIĄTEK 12.04. |
kawa zbożowa, chleb graham z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rukola, papryka
|
Zupa: ryżowa II danie: ryba miruna panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot |
grysik z sokiem malinowym |
Zawiera alergen: 1,2,3,6,7,11,17 |
PONIEDZIAŁEK 15.04. |
bawarka, chleb dar zbóż z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony, kiełki brokułu
|
Zupa: żurek z kiełbasą II danie: racuchy, kompot serek Danio |
maślanka owocowa, wafel ryżowy |
Zawiera alergen: 1,2,3,6,7,10,17 |
WTOREK 16.04. |
kakao, bułka maślana z masłem i dżemem
|
Zupa: brokułowa z ziemniakami II danie: filet z indyka w sosie, kluski śląskie, kapusta czerwona |
kolorowe talerze owocowe: jabłko, pomarańcz, banan, kiwi |
Zawiera alergen: 1,2,3,5,7,17 |
ŚRODA 17.04. |
herbata miętowa, chleb wieloziarnisty z masłem, pasztet, rzodkiewka, szczypiorek zupa mleczna z kaszą kus-kus |
Zupa: porowa II danie: gołąbki w sosie pomidorowym, kompot kiwi |
smoothie szpinakowo-bananowe, biszkopcik |
Zawiera alergen: 1,2,4,7,17 |
CZWARTEK 18.04. |
|
Zupa: zacierkowa II danie: kotlet mielony, zielony, surówka z selera z żurawiną |
koktajl truskawkowy, ciasteczko owsiane |
Zawiera alergen: 1,2,3,4, 6,7,10,17 |
PIATEK 19.04 |
herbata dzika róża z cytryną, chleb graham z masłem, pasta z tuńczyka i awokado, pomidor, ogórek płatki jaglane na mleku |
Zupa: ogórkowa II danie: naleśniki z dżemem, kompot, woda |
pizza z serem, soczek |
Zawiera alergen: 1,2,3,5,7,11, 17 |
PONIEDZIAŁEK 22.04 |
kakao, chleb francuz, z serkiem kanapkowym, ogórek zielony, sałata |
Zupa: krupnik II danie: spaghetti, kompot/ pomarańcz |
jogurt naturalny z owocami |
Zawiera alergen: 1,2,3, 7,11, 17 |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia,
tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól niskosodowa, cukier waniliowy.