informacje dla rodziców - Jadłospis |
JADŁOSPIS
23.05.-05.06.2023 rok
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
ALERGENY |
WTOREK 23.05.
|
herbata miętowa, chleb francuz z masłem, ser żółty, ogórek zielony
płatki kukurydziane |
Zupa: zacierkowa II danie: podudzie bez kości, ziemniaki, surówka z rzodkwi, kompot
|
banan |
Zawiera alergen: 1,2,3,5,6,7,17 |
ŚRODA 24.05. |
Kawa zbożowa, chleb graham z masłem, szynka drobiowa, pomidor, szczypiorek
|
Zupa: brokułowa z ziemniakami II danie: gulasz, kasza kus-kus, ogórek konserwowy, kompot
|
koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym, wafel ryżowy |
Zawiera alergen: 1,2,3,4,7,10,17 |
CZWARTEK 25.05. |
herbata dzika róża, chleb dworski z masłem, szynka drobiowa, kiełki
zupa mleczna z ryżem |
Zupa: krupnik II danie: bitki ze schabu, kluski śląskie, surówka z kapusty czerwonej, kompot
|
kołacz z jabłkiem, serem, sok pomarańczowy |
Zawiera alergen: 1,2,4,7,10,17 |
PIĄTEK 26.05. |
herbata żurawinowa, bułka kajzerka z masłem, pasta z tuńczyka i awokado, papryka
|
Zupa: barszcz czerwony zabielany II danie: placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot |
maślanka z owocami i czekoladą |
Zawiera alergen: 1,2,3,6,7,11,17 |
PONIEDZIAŁEK29.05.
|
herbata miętowa, chleb pszenno- żytni z masłem, parówka z ketchupem, ogórek |
Zupa: grochówka z kiełbasą II danie: ryż z jabłkami, kompot
|
sok Kubuś, wafel ryżowy |
Zawiera alergen: 1,2,3,7,17 |
WTOREK 30.05 |
mleko, rogalik z miodem, jabłko
|
Zupa: rosół II danie: kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria, kompot |
kisiel, herbatnik |
Zawiera alergen: 1,2,3,4,6,7,17 |
ŚRDODA 31.05. |
herbata z miodem i cytryną, bułka grahamka z masłem, pasztet zapiekany, pomidor płatki ryżowe na mleku |
Zupa: porowa z ziemniakami II danie: makaron z brokułem, pieczarkami, szynką w sosie serowym |
jogurtowe ptasie mleczko |
Zawiera alergen: 1,2,3,7,10,17 |
CZWARTEK 01.06. |
herbata miętowa, bułka kajzerka z masłem, kiełbasa krakowska, rukola, papryka płatki owsiane na mleku |
Zupa: jarzynowa II danie: pulpet w sosie koperkowym, kasza kus-kus, buraczki z jabłkiem, kompot |
Kolorowe talerze owocowe: truskawki, borówki, winogron, kiwi/ ciasteczka kruche |
Zawiera alergen: 1,2,4,6,7,17 |
PIĄTEK 02.06. |
kakao, chleb graham z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, sałata
|
Zupa: kalafiorowa z makaronem II danie: ryba duszona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot
|
jogurt z owocami, biszkopcik |
Zawiera alergen: 1,2,3,6,7,11,17 |
PONIEDZIAŁEK 5.06.
|
Kawa zbożowa, francuz z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kiełki brokułu
|
Zupa: kapuśniak II danie: risotto z warzywami i kurczakiem z sosem, kompot |
Gruszka pieczona z rodzynkami, bitą śmietaną, ciasteczko owosiane |
Zawiera alergen: 1,2,3,5,7,17 |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia,
tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól niskosodowa, cukier waniliowy
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia,
tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól niskosodowa, cukier waniliowy.