informacje dla rodziców - Jadłospis |
21.11.-04.12.2023 rok
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
ALERGENY |
|
WTOREK 21.11. |
herbata z miodem i cytryną, chleb orkiszowy z masłem, szynka wieprzowa, kiełki płatki kakowe podusie z mlekiem |
Zupa: dyniowa z groszkiem ptysiowym II danie: nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot |
batonik zbożowy, sok Kubuś |
Zawiera alergen: 1,2,3,4,7,17 |
ŚRODA 22.11. |
mleko, rogalik z miodem, gruszka, pomarańcz
|
Zupa: brokułowa z ziemniakami II danie: pierogi ruskie z jogurtem naturalnym, kompot, jabłko |
kisiel , herbatnik |
Zawiera alergen: 1,2,,7,8,10,17 |
CZWARTEK 23.11. |
herbata dzika róża z miodem, chleb orkiszowy z masłem, szynka drobiowa, papryka
muli z mlekiem |
Zupa: pieczarkowa II danie: filet drobiowy duszony, kasza kus-kus z warzywami , kompot |
pączek z marmoladą, woda |
Zawiera alergen: 1,2,3,4,7,9,10,,17 |
PIĄTEK 24.11. Dzień Pluszowego Misia |
kakao, francuz z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką |
Zupa: grochowa II danie: ryż z musem bananowo- jagodowym, kompot/Miś Lubiś |
pizza z serem, soczek jabłkowy |
Zawiera alergen: 1,2,3,6,7,11,17 |
PONIEDZIAŁEK 27.11. |
kawa zbożowa, chleb wieloziarnisty z masłem, ser żółty, ogórek kiszony |
Zupa: barszcz ukraiński II danie: kluski z mięsem, surówka z selera z żurawiną, kompot |
smoothie mango z bananem, rurka waflowa |
Zawiera alergen: 1,2,3,6,7,10,17 |
WTOREK 28.11. |
herbata z miodem i cytryną, bułka kajzerka, kiełbasa szynkowa, ogórek, kiełki lucerny płatki miodowe z mlekiem |
Zupa: jarzynowa ze szpinakiem II danie: gołąbki z sosem pomidorowym, soczek |
kasza manna z musem truskawkowym |
Zawiera alergen: 1,2,3,4,7,10,17 |
ŚRODA 29.11. |
bawarka, chleb pszenno- żytni z masłem, jajko na twardo szczypiorek, pomidor
|
Zupa: pomidorowa z ryżem II danie: kotlet drobiowy, ziemniaki, bukiet warzyw, kompot |
chałka z masłem, serek waniliowy |
Zawiera alergen: 1,2,3,4,7,9,10,17 |
CZWARTEK 30.11. Andrzejki |
kawa zbożowa, chleb dworski z masłem, pasztet, rukola, ogórek zielony Andrzejkowe słodkości: chrupki, paluszki, babeczki, ciasteczka, sok |
Zupa: rosół z makaronem II danie: klopsiki w sosie koperkowym, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, kompot |
kolorowe półmiski z owocami: banan, mandarynka, winogron, borówka, jabłko |
Zawiera alergen: 1,2,3,4,6,7,9,10, 17 |
PIĄTEK 01.12. |
mleko, bułka maślana z miodem, jabłko
|
Zupa: grysikowa II danie: paluszki rybne, ziemniaki surówka z kapusty kiszonej, kompot |
drożdżówka z owocami , kakao |
Zawiera alergen: 1,2,3,6,7,11, 17 |
PONIEDZIAŁEK 04.12. |
kakao, bułka kajzerka z masłem, serek kanapkowy, szczypiorek pomidor, ogórek
|
Zupa: żurek z jajkiem i kiełbasą II danie: racuchy, jogurt, gruszka |
kiwi, wafel ryżowy |
Zawiera alergen: 1,2,3,5,7,10,17 |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia,
tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól niskosodowa, cukier waniliowy