informacje dla rodziców - Jadłospis |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
ALERGENY |
|
PONIEDZIAŁEK 11.09. |
kakao, chleb graham z masłem, ser żółty, pomidor, szczypiorek
|
Zupa: jarzynowa II danie: spaghetti, kompot wieloowocowy |
budyń z wiórkami czekoladowymi, wafel miś |
Zawiera alergen: 1,2,5,7,17 |
WTOREK 12.09. |
herbata miętowa, chleb dworski z masłem, szynka, sałata płatki żytnie na mleku
|
Zupa: ryżowa II danie: kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, kompot wieloowocowy |
śliwka, ciastko owsiane |
Zawiera alergen: 1,2,5,6,7,10,17 |
ŚRODA 13.09. |
kawa zbożowa, chleb graham z masłem, serek śmietankowy, papryka
|
Zupa: kalafiorowa z ziemniakami II danie: gołąbki z sosem, kompot wieloowocowy
|
pączek, woda |
Zawiera alergen: 1,2,5,6,7,17 |
CZWARTEK 14.09. |
bawarka, chleb wieloziarnisty z masłem, parówka, ketchup
|
Zupa: rosół II danie: podudzie, ziemniaki, bukiet warzyw, kompot wieloowocowy |
koktajl malinowo -truskawkowy, wafel ryżowy |
Zawiera alergen: 1,2,4,7,17 |
PIĄTEK 15.09. |
kawa zbożowa, chleb francuz, makrela w pomidorach, ogórek kiszony |
Zupa: kapuśniak II danie: kluski leniwe z musem malinowym, kompot |
jogurt naturalny z owocami |
Zawiera alergen: 1,2,6,7,10,17 |
PONIEDZIAŁEK 18.09. |
herbata miętowa, chleb sojowy z masłem, szynka drobiowa, kiełki |
Zupa: grochowa z kiełbasą II danie: racuchy, kompot |
kolorowe talerze owocowe |
Zawiera alergen: 1,2,6,7,10,17 |
WTOREK 19.09. |
bawarka, bulka kajzerka z masłem, kiełbasa krakowska, papryka płatki ryżowe z mlekiem |
Zupa: ogórkowa II danie: pieczeń ze schabu, kasza jęczmienna, ćwikła z chrzanem, kompot |
smoothie ananasowo-kokosowe, chrupki kukurydziane |
Zawiera alergen: 1,2,5,7,9,10,17 |
ŚRODA 20.09. |
mleko, bułka maślana z dżemem
|
Zupa: porowa z makaronem II danie: gulasz, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, kompot |
banan |
Zawiera alergen: 1,2,5,7,9,10,17 |
CZWARTEK 21.09. |
herbata owocowa z miodem, chleb dworski z masłem, szynka, rzodkiewka płatki kulki czekoladowe z mlekiem |
Zupa: zacierkowa II danie: kotlet drobiowy, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, kompot |
kostki galaretki z owocami |
Zawiera alergen: 1,2,4,6,7,17 |
PIĄTEK 22.09. |
kakao, francuz z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rukola
|
Zupa: krupnik II danie: paluszki rybne, ziemniaki, kapusta kiszona kompot wieloowocowy |
grysik z sokiem malinowym |
Zawiera alergen: 1,2,5,7,9,11, 17 |
PONIEDZIAŁEK 25.09. |
kawa zbożowa z mlekiem, bułka grahamka z masłem, pasztet, ogórek
|
Zupa: żurek z jajkiem i kiełbasą II danie: naleśniki z dżemem, kompot wieloowocowy |
jabłko, herbatnik |
Zawiera alergen: 1,2,5,7,9,10, 17 |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia,
tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól niskosodowa, cukier waniliowy