informacje dla rodziców - Jadłospis |
JADŁOSPIS
31.01.-13.02.2022 rok
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
ALERGENY |
|
WTOREK 31.01. |
herbata dzika róża, chleb graham z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek płatki kukurydziane |
Zupa: rosół II danie: podudzie bez kości, ziemniaki, bukiet warzyw z masłem, kompot |
kisiel |
Zawiera alergen: 1,2,3,5,7,17 |
ŚRODA 01.02. |
kawa zbożowa, bułka grahamka z masłem, pasta z tuńczyka z twarogiem i szczypiorkiem, ogórek kiszony
|
Zupa: kalafiorowa z makaronem II danie: pierogi ze śmietaną, kompot
|
ptasie mleczko ananasowo-kokosowe, rurka waflowa |
Zawiera alergen: 1,2,3,10,17 |
CZWARTEK 02.02.
Dzień Naleśnika |
herbata miętowa, chleb przenno-żytni z masłem, parówka z ketchupem, papryka musli na mleku |
Zupa: grochówka z kiełbasą II danie: naleśniki z dżemem |
sok Witaminka, chrupki kukurydziane |
Zawiera alergen: 1,2,7,10,17 |
PIĄTEK 03.02. |
kakao, francuz z masłem, dżemem, jabłko
|
Zupa: ryżowa II danie: ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot |
jogurt owocowy |
Zawiera alergen: 1,2,3,7,11,17 |
PONIEDZIAŁEK06.02.
|
bawarka, bułka kajzerka z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, rzodkiewka
|
Zupa: ogórkowa II danie: kluski z mięsem, surówka z selera z jabłkiem i rodzynkami, kompot |
maślanka owocowa, biszkopcik |
Zawiera alergen: 1,2,3,4,7,17 |
WTOREK 07.02. |
herbata miętowa, chleb graham z masłem, szynka wieprzowa, rukola
zupa mleczna z makaronem |
Zupa: zacierkowa II danie: pieczeń ze schabu z suszoną śliwką w sosie, ziemniaki, marchewka z sosem koperkowo- ziołowym, kompot |
babka piaskowa, kakao |
Zawiera alergen: 1,2,3,4,7,10,17 |
ŚRODA 08.02. |
kakao, herbata dzika róża z maliną, chleb z masłem ser żółty, kiełki brokułu
|
Zupa: jarzynowa z ziemniakami II danie: gołąbki z cebulką, kompot |
grysik z wiórkami czekoladowymi |
Zawiera alergen: 1,2,3,4,17 |
CZWARTEK 09.02.
Dzień Pizzy |
herbata żurawinowa, chleb dworski z masłem, szynka drobiowa, sałata
płatki ryżowe na mleku |
Zupa: pomidorowa z makaronem literki II danie: kotlet mielony, ziemniaki, ćwikła z chrzanem, kompot |
kołacz z serem/jabłkiem, woda |
Zawiera alergen: 1,2,5,6,7,17 |
PIĄTEK 10.02. |
kawa zbożowa, chleb z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, papryka
|
Zupa: krupnik II danie: makaron z brokułem w sosie, kompot |
jogurt owocowy z owocami, ciasteczko maślane |
Zawiera alergen: 1,2,3,6,7,17 |
PONIEDZIAŁEK 13.02.
|
mleko, bułka maślana z dżemem, pomarańcz
|
Zupa: grysikowa II danie: kotlet jajeczny, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot |
budyń, herbatnik |
Zawiera alergen: 1,2,3,6,7,11,17 |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia,
tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól niskosodowa, cukier waniliowy.